Kiteen apteekki palvelee:

Ma-Pe 08-18
La 09-15
Su suljettu
Arkipyhinä suljettu

joulu- ja juhannusaattona klo 9-12

Meitä on moneksi

Apteekissa voi työskennellä monen alan osaajia

Kaikki apteekin valkotakkiset eivät voi neuvoa asiakasta lääkeasioissa. Kiteen apteekissa työskentelee apteekkarin lisäksi proviisoreja, farmaseutteja sekä teknisiä työntekijöitä. Usein apuna on myös harjoittelijoita ja apteekkialalle kouluttautuvia opiskelijoita.

Apteekkari on yrittäjä, joka omistaa apteekin ja vastaa apteekin toiminnasta sekä ammatillisesti että taloudellisesti. Apteekkitoiminnan harjoittamiseen tarvitaan Fimean myöntämä apteekkilupa. Apteekkilupa myönnetään hakemuksesta hakijajoukon kyvykkäimmälle vähintään proviisoritutkinnon suorittaneelle henkilölle. Tutkinnon lisäksi edellytetään yleensä riittävän pitkää ja monipuolista kokemusta lääkealalta, johtamistaitoja sekä taloudellista osaamista.

Apteekkarimme Sinikka Pekonen on toiminut proviisorina useissa eri apteekeissa sekä apteekkarina Lieksan ja Enon apteekeissa yhteensä reilun 30 vuoden ajan.
 
Proviisori toimii esimiestehtävissä apteekkarin apuna. Proviisori organisoi henkilökunnan koulutusta, vastaa raaka-aineiden ja omien valmisteiden laadusta sekä varmistaa henkilökunnan riittävyyden eri tilanteissa. Hän tukee farmaseutteja asiakaspalvelussa ja selvittää yleensä hankalimmat tiedonhakutehtävät. Proviisorin koulutus on ylempi korkeakoulututkinto, ja opiskeluaika on 5 vuotta. Proviisoriksi voi opiskella Kuopion ja Helsingin yliopistoissa

Farmaseutit vastaavat apteekin asiakaspalvelusta, joka on painottunut tänä päivänä lääkeneuvontaan ja lääkehoidon onnistumisen tukemiseen. Farmaseutin tutkinto on alempi korkeakoulututkinto, jonka suorittaminen kestää 3 vuotta.
Farmaseutit myös valmistavat kaikki apteekissa itse tehtävät lääkkeet. Farmaseutiksi voi opiskella Kuopion ja Helsingin yliopistoissa sekä ruotsin kielisellä puolella Turun yliopistossa.

Tekninen henkilökunta toimii asiakaspalvelua tukevissa tehtävissä. Tekninen työntekijä voi olla ammattikoulutettu lääketeknikko, työpaikkakoulutettu tekninen apulainen tai oppisopimuksella valmistunut lääketyöntekijä. He huolehtivat mm. tavaraliikenteestä, omien lääkevalmisteiden pakkaamisesta, apteekin puhtaanapidosta sekä osittain myös apteekin laskutuksesta ja päivittäisestä rahaliikenteestä.

Tekniseen henkilökuntaan kuuluvat myös apteekissa työskentelevät farmanomit, joilla on rajattu oikeus toimia asiakaspalvelussa. Farmanomit voivat ottaa vastaan paperisia reseptejä ja myydä itsehoitotuotteita, mutta lääkeneuvontaa he eivät saa antaa. Farmanomin tutkinto ammattikoulututkinto, jota ei voi enää suorittaa.

Myös apteekissa työskentelevä merkonomi kuuluu tekniseen henkilökuntaan, ja hän hoitaa apteekissamme mm. laskutusta, somistusta ja markkinointia.

Kiteen apteekki

Kiteentie 10
82500 Kitee
» Kartta

puh.
050 408 0793 (pvm/mpm)

kiteen.apteekki@apteekit.net

lääkäreille ja hoitokodeille
050 408 0962 (pvm/mpm)

apteekkari
Sinikka Pekonen
050 350 3770 (pvm/mpm)

E-reseptien toimittaminen sujuu apteekissamme jo rutiinilla